Tips

  • Bezoek Cap Blanc-Nez. Een prachtige krijtrots van 135 meter hoog boven de zeespiegel. Er is een goed wandelpad van de top tot aan het strand. Met eb kan je mooie wandelingen over het strand langs de krijtrots maken.
  • Bezoek Wissant, een mooi authentiek vissersdorp precies tussen Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Wissant staat voor Wit Zand, de kleur van het strand en de witte krijtrotsen. Hier wordt traditiegetrouw, in het laatste weekend van augustus, “la fête du flobart” georganiseerd. In de zomermaanden is er elke woensdag een druk bezochte markt waar je ook kunt slagen voor frans antiek en brocante.
  • Cap Gris-Nez ligt ongeveer 12 km ten zuid-westen van de Cap Blanc-Nez. Deze grijze neus heeft op de top van de berg het logistieke verkeerscentrum van het Kanaal (La Manche). Dit stukje van Frankrijk ligt het dichtst bij het Verenigd Koninkrijk. Vanaf de toppen van de klippen heeft men hier een perfect zicht op de witte kliffen van Engeland, rechts de Cap Blanc-Nez en het dorpje Wissant, en links de haven van Boulogne-sur-Mer.
  • Audresselles is een klein authentiek vissersdorp dat volledig zijn natuurlijk en origineel karakter heeft bewaard. De vissers werken hier nog steeds volgens de traditie met hun “flobarts”, en bieden hun koopwaar rechtstreeks aan de watertandende toeristen aan. Er zijn verschillende restaurants en terrasjes. De jaarlijkse ‘fête de la crabe’ tijdens het pinksterweekend is de moeite waard voor een bezoek.
  • Wimereux is een echte badplaats ontstaan in 1901 bij het opengaan van het station met de treinspoorverbinding. In de jaren ernaar zijn vele mooie gebouwen ontstaan in Normandische bouwstijl. Destijds stond Wimereux bekend als kuuroord door zijn ‘ionische lucht’ . Het is een gezellig en dynamisch plaatsje met een lange winkelstraat, restaurants, terassen, een lange boulevard langs het strand (de dijk genoemd) en altijd wel een activiteit. In de zomermaanden zijn er mosselfeesten, surf- en zeilwedstrijden, carnavaleske optochten, etc. Een plaats met veel charme en vriendelijke mensen.
  • Boulogne-sur-Mer is de duidelijk grotere havenstad. De stad dankt zijn ontstaan aan het feit dat de grote vissersboten direct kunnen worden gelost in de haven. Er is daardoor nog steeds een grote visindustrie in de regio. Boulogne-sur-Mer heeft voor de toerist veel te bieden. Er is een prachtige oude binnenstad met kathedraal die een bezoek waard is. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het zeeaquarium Nausicaa, met o.a. reusachtige aquaria, haaien en zeehonden (www.nausicaa.fr).
  • Ook een aanrader is het achterland. In het heuvelachtige landschap liggen aan smalle wegen authentieke dorpjes. Zeer de moeite waard, te voet, met de fiets of met de auto.