Activiteiten

Liefhebbers van wandelen, fietsen (moutainbiken), kite-surfen, golf, paardrijden en/of tennis, kunnen zich prima vermaken. De witte krijtrotsen Cap-Griz-Nez en Cap-Blanc-Nez liggen vlakbij. Maar de regio biedt nog veel meer mooie plekjes die een omweg waard zijn. In de gezellige badplaats Wimereux vindt u veel gezellige culinaire restaurantjes en leuke winkels. Vanuit het vakantiepark kunt u schitterende wandelingen maken door duinen en over stranden. Het prachtige kustlandschap zorgt voor schitterende plaatjes. Al met al een heerlijke plek om te genieten van een welverdiende vakantie.

In het park kunt u gratis gebruik maken van de tennisbaan, jeu de boules baan, kinderspeeltuintje en een oefengreen met bunker voor golfers.

Daarnaast heeft de directe omgeving veel te bieden: subtropische zwembad (www.helicea-cab.fr of www.aqualud.com), diepzee aquarium (www.nausicaa.fr), pretparken, ‘ballenbak’ (www.kidetboule.com) , verschillende maneges, etc..


Golf

In de directie omgeving van de woning zijn verschillende golfbanen:

  • www.golf-wimereux.com Linksbaan Wimereux (par 72, 5.887 m, Hcp 35), open met mooie uitzichten op het strand en de zee. Direct gelegen naast het vakantiepark Dunes du golf. Er zijn vele mooie afslagplaatsen, o.a. vanaf een oude oorlogbunker.
  • www.hardelot-golf.com Parklandbaan Hardelot Les Pins (par 73, 5.569 m, Hcp 35), aangelegd in 1931 en is nummer 77 in Europe Top 100 of Golf World.
  • www.hardelot-golf.com Heuvelbaan Hardelot Les Dunes (par 72, 5.276 m, Hcp 35),is in 1990 aangelegd en is behoorlijk heuvelachtig.
  • www.opengolfclub.com Duinbaan Le Touquet La Mer (par 72, 5.890 m, Hcp 24), aangelegd in 1931 en is nummer 68 in Europe Top 100 of Golf World.
  • www.opengolfclub.com Bosbaan Le Touquet La Forêt (par 71, 5.659 m, Hcp 35), aangelegd in 1904 en meandert door pijnbomen.
  • www.opengolfclub.com Beginnersbaan Le Touquet le Manoir (par 35, Hcp geen), is een 9-holes en geschikt voor beginners.
  • www.baiedesomme.fr Links- en bosbaan Belle Dune (par 72, 5.562 m, Hcp 35), prachtige maar moeilijke baan uit 1993.
  • Andere golfbanen in de buurt zijn: St. Omer Golf (www.golfsaintomer.fr), Bleu Green de Dunkerque Golf (www.bleugreen.com), Arras Golf (www.arrasgolfresort.fr), Abbeville Golf (www.golf-abbeville.com) en Nampont St. Matin (www.nampontgolfclub.com).

Een handige link voor een mooie aanbieding is: www.golfencotedopale.com

Kitesurfen

Langs de directe kust zijn vele stranden geschikt voor surfen en kiten. Regelmatig zijn er wedstrijden en demonstraties. Ook in de winter zijn bij goede wind surfers actief. Omdat de stranden weids zijn is er geen overlast van kiters. (Zwemstranden zijn afgezet en in de vakantieperioden bewaakt.)

Enkele handige links zijn:

Strandzeilen

Côte d’Opale staat bekend om zijn mogelijkheden voor veilig strandzeilen. Bij eb trekt de zee zo ver terug dat het enorme strand verandert in een waar strandzeilersparadijs. In Boulogne sur Mer en in Wimereux zijn (strand-)zeilscholen.

Voor meer informatie:

Wandelen & mountainbiken

Er is een geweldige wandelroute (GR120) langs de kust vanaf ‘Point de la Crèche’ (zuidzijde Wimereux) naar Sangatte van 36 kilometer. Deze kan ook in gedeelten worden gewandeld. De kustroute gaat van dorp naar dorp over rotspaden, door duingebieden en langs de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Daarnaast zijn langs de kust maar ook in het binnenland verschillende routes (5, 10 en 15km) uitgezet voor zowel beginners als voor ‘doorzetters’.

Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet. Het beste is lokaal te informeren naar deze routes of gewoon de binnenwegen op te zoeken.

Historie & cultuur

Bezoek eens een paar musea: